maanantai 14. toukokuuta 2012

Kaava-arvailua runoratsulla ja parit peruspöksyt


Ihastuin Pikkukiisken blogissa olleisiin pään yli puettaviin potkareihin ja pakko oli itsekin sellaiset yrittää tehdä. Tässä oli niinkin tarkkaa kaavoitusta että piirsin mallia tuijottaen vapaalla kädellä, mittailin hiukan pituutta vanhoista potkareista ja nips naps.

Halusin resorit että potkarit olisivat hiukan pitempiaikaiset, nämä on kokoa 62/68. Pääaukko näyttää pienemmältä kuin esikuvalla, mutta en viitsi suurentaa ennen kuin saan testikäyttöön - tuntuu nimittäin näinkin joustavan ihan reilusti.

Sitten Ottobre 1/2011 Acrobatics housuja kaksin kappalein - toiset 62cm ja toiset 68cm. Tämän pienempiä vaatteita meillä on ihan riittämiin, ja mikäli pojun kokoarvio pitää kutinsa niitä ei tulla tarvitsemaan kuin pikku hetki.


Kaikkiin näihin pöksyihin tarvittiin pelkkää saumuria. Sellaiset vaatteet ilahduttavat kovasti koska olen ompelukoneen ja varsinkin kaksoisneulan kanssa aina enemmän tai vähemmän sotajalalla..

Valmista tuli myös nopeasti, kaavat olin piirtänyt illalla valmiiksi ja leikkaaminen ja ompelu vei vain hiukan reilun tunnin.

5 kommenttia:

 1. Ihania! Nuo potkarit itselläkin kokeilulistalla, vieläpä samasta kankaasta! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva että olet tehnyt housut tuolla acrobatics kaavalla. Olen itse monta kertaa miettinyt kaavan kokeilua mutta jotenkin ei ole uskallanut yrittää kun lehden kuvissa näyttää kummallisilta. Mutta nämähän on kivan malliset! Pitää ehdottomasti tehdä omalle pojalle.. :)
  ps. oma blogini löytyy osoitteesta http://tatun-turinat.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten näyttääkin, mä en edes katsonut kuvia :D Velourista tietty tulee hiukan ryhdikkäämmät, nuo lehden pöksyt taisi olla trikoosta..

   Poista
 3. Onpas hauskan näköiset housut, mäkin oon tainnut kaavan ohittaa joka kerta. Mutta monesti oon huomannut, että lehdessä voi kaavat näyttää ihan omituisilta ja sitten vasta näyttää kivalta kun näkee jonkun tehneen siitä jotain. Ja ompelulista pitenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulle oli ne Jumping Jack-housut. Ne oli kivat vasta sun blogissa :D

   Poista