keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kesämielellä.

Jotain piristystä tähän päivään oli pakko saada, ilma on harmaa ja olen kerännyt itseeni kaikki lastentaudit - ihan niin kuin viime raskaudenkin aikana..

Hienoisia käynnistysvaikeuksia oli ompelun aloittamisessa, mutta jotain sentään tuli ihan valmiiksikin asti.

Typylle kesäksi mekko limenvihreästä pallokankaasta. Tähän meni täsmälleen koko Hannan-Kankaasta tilattu puolen metrin pala.

Kiva kangas ommella ja varmasti mukavan kevyt kesäksi. Ehkä pakko tilata vielä sitä turkoosiakin palloa - vai sittenkin raitaa?

Resorit, silityskuva ja hihassa oleva koristenauhan pätkä ovat kaikki Hanhelilta.

Mekko on kokoa 86 ja yläosan kaavaa piirretty tytön t-paidasta, loppupalat sen mukaan mitä kangasta oli.

Poikaselle raglanhihainen body nappilistalla. Junakangas on nyt keltaisena loppuunkäytetty, ehkä seuraavaksi raaskisi käyttää laatikossa odottavan ruskean.

Samalla kaavalla kokeilin jo aiemmin, yhdistelmä OB:n Loikka-paitaa ja perusbodyn kaavaa koossa 62cm. Värilliset nepparit on tilattu Etsystä ja treeni alkaa ilmiselvästi purra sillä tällä kertaa rikoin vain yhden nepin =)

Ompas muuten hirveän näköiset tummassa kankaassa nuo luonnonvalkoiset saumurilangat! Mä vaihdan kyllä neulalangan aina kankaan väriin sopivaksi, mutta ehkä sitä voisi ostaa koko setin muutamassa värissä..

Stoffecken Kettu ja hanhi-kankaasta aloittelin myös kietaisubodya ja potkuhousuja Suuren käsityön ohjeella, jospa nekin tällä viikolla valmistuisi..

3 kommenttia:

 1. Ihana mekko! Mä oon niin rakastunut palloihin :) Tuo silityskuvakin näyttää tosi kivalta.. pitääpäs itsekin lähteä vähän katsastaan moisia. Niillä saa kivasti ilmettä vaatteisiin. Pysyykö ne hyvin pesusta toiseen? Onko kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen nyt todennut että applikointi ei ole mun juttu - nämä saa ajaa saman asian. Kerran tuo on vasta käynyt pesussa eli en osaa sanoa, rummuttaa en uskaltanut.

   Poista
 2. Aivan ihana mekko! tyttö pyysi toissapäivänä pallomekkoa ja taidanpa näyttää tän kuvan sille, että jos kelpais. tod.näk tyttö kyllä tarkoitti pinkkiä pallomekkoa, mutta kun äiti tykkäis tästä vihreestä enemmän :)

  VastaaPoista