torstai 28. helmikuuta 2013

Lahja - ja pari ufoa.


Mummini täyttää muutaman viikon päästä 80. Päässäni ei ollut yhtään lahjaideaa - sen ikäisellä ihmisellä kun kaikkea jo tuppaa olemaan.. Onneksi on paikallinen ompeluryhmä josta saa ideoita, apua ja mielipiteitä pulmaan kuin pulmaan!

Puikkopussia en ollut koskaan tehnyt, pikaisella googletuksella löysin kuitenkin muutaman ohjeen. Kaikissa oli kaksi eri korkuista taskua ja yksi pieni etutasku - ja niin on nyt näissäkin.

Mitat sen mukaan mitä kankaita riitti :D

Samalla kokeilimme kankaan kuvioimista metallisen piparimuotin, valkaisuaineen ja 2,5 vuotiaan avulla. Tuli ihan hauskoja - oman pussini punainen kierrätetty farkku värjääntyi siistimmin kuin lahjapussin lakanapuuvilla.


Tämä koeversio on siis itselleni, tämän isompaa ei minun tavaroilleni tarvitse :)


Mummin pussi on suurempi- ja mahtaakohan olla silti läheskään tarpeeksi suuri innokkaan virkkaajan ja kutojan tarpeisiin..


Sitomisnauhojen ompeleen päälle ompelin lahja-puikkopussiin koristeeksi puiset maalatut napit joita olen joskus tilannut etsystä enkä ole raaskinut käyttää mihinkään.

Molemmissa pusseissa on läppä joka taittuu pitkien puikkojen päälle ja pitää ne paikoillaan.

Päälikankaat ovat kierrätettyjä, punainen farkku on ollut bleiseri ja tummanpunainen puuvilla kaitaliina häissämme. Ruusukangas on vanhasta tyynyliinasta ja loput tilkkuja ufo-laatikostani.

Olen tyytyväinen, itsetehtyä, mahdollisesti käytännöllistä ja Typykin sai osallistua lahjan tekoon.

Ajattelin tehdä pahviset kortit noihin 'lokeroihin', piirtää niihin yhden pitkän puikon, yhden sukkapuikon ja yhden virkkuukoukun. Eipä jää käyttötarkoitus sitten arvoitukseksi.


Mutta se varsinainen ufo on punainen verhoilukangas joka on ollut valmiina 6 vuotta!

Nyt sitten viimein sain aikaiseksi lainata niittipyssyn ja vaihtaa tuolien kamalan tahraiset siniset päälliset. Sen verran kuitenkin laiskotti että niittasin vain vanhan kankaan päälle. Meniköhän kuuteen tuoliin melkein tunti.

No oli ainakin hyvin suunniteltu ;)


Tänään on kankaattoman viimeinen päivä, whoop whoop!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti