torstai 2. elokuuta 2012

Olipa kerran 29 kiloa kangasta.

Ompeluelämää-ryhmässä aloitti isa kasa naisia kankaattoman kuukauden. Koko elokuun pitäisi siis pitää napsusormet erossa uutuuskankaista ja Sampsukan löytökorista...

Punnitsin mielenkiinnosta kangaslaatikkoni ja tavoitteena olisi kuukauden aikana keventää kolmannes. Helppo homma, varsinkin jos saisi aikaiseksi blokata kaameat kasarikankaat vaihtoon tai kierrätykseen..
 Satumetsä joustiksen leikkely ilman kaavaa oli aika jännää. Tein typylle ja itselle saunamekot, mallia katsoin omasta vanhasta. Resori on Sampsukan lämmin keltainen, rengasvetoketjut on Royal-tuotteelta. Puolitoista metriä kangasta vielä jäljellä. - se on käytössä kapaloliinana siihen asti että saan jonkun kuningasidean ;)
Aloitin trikoo kasojen tuhomisen reippaasti eilen ja tein itselle kaksi tunikaa. Toinen pitkähihainen tunika on mustaa interlockia pyöreällä pääntiellä ja liiloilla resoreilla. 

Tämä kietaisutunika on samalla kaavalla kuin aiemmatkin, hihat vaan pidennetty ja helmaa lyhennetty.

Ruskea pallotrikoo on vaihdettu hamstereista, sitä oli reilu 120cm ja jotain pientä vielä saa rippeistäkin. Tämä on ehdottomasti suosikki tähän astisista itselle tehdyistä! Ja mikä parasta, tämä on tehty kokonaan saumurilla.
 Näitä vahakankaisia kasseja/koreja tein kaksi, musta maatuskakuvioinen lähti äidilleni ja tämän pidän itse :) (Ohje SK 7/2012) Ei meinannut perusompelukone jaksaa tikata nelinkertaista vahakangasta...

Hintaa näille tuli kuutisen euroa per kori - eli vahakangasmetrin verran, muut tarpeet löytyivät kotoa.Sitten typylle Ottobren (4/2012) trikoohuppareita kaksi. Kaava on pienennetty kokoon 92cm, jätin hupusta vuoren pois ja resori on vain surautettu kaksinkertaisena reunaan.

Tosi kiva kaava! Näillä ostetaan lisää käyttöaikaa meidän kesän t-paidoille... 

Nalle-trikoo oli royalin salaisessa ja typy ihastui siihen heti. Noh, on siinä ainakin paljon katsottavaa.. Isompi tai simppelimpi kuvio olisi itselle mieluisampi.

Liila-ruskea apinatrikoo jäi omasta tunikasta. 15cm vetoketjut ostin alunperin pussukoihin joita en koskaan ommellut. :D

 TSEMPPIÄ KAIKILLE KANKAATTOMAAN!! (pitää varmaan piilottaa verkkopankkikoodit ettei käy mitään 'vahinkoja'..)

9 kommenttia:

 1. Sulla onkin jo tosi hyvä alku kankaiden tuhoamiseen! Mun naapuri päivitteli omia ja mun kangasmääriä, joten ei munkaan auta muuta kuin siirtyä tästä tietokoneen ääreltä ompelukoneen pariin. Tsemppiä sullekin kankaattomaan!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä oletkin ahkeroinut ja hienoja tuloksia saanut,itselläkin tuolla melkoinen pino odottaa työstämistä :)

  VastaaPoista
 3. Tässä menikin sitte jo muutama kilo ;) Tarviis itekin saada toi ahkeruus -nappi pohjaan. ;) Ihania! <3

  VastaaPoista
 4. Hyvä alku! :) ite en oo saanut kk:n aikana vielä ommeltua mitään (oon vaan kantanut paketteja&kirjeitä kotiin ja täyttänyt kangaskaappia heinäkuun lopun ostoksilla...)

  VastaaPoista
 5. Hienoja, olet urakoinut kankaattoman hyvälle alulle ;)

  VastaaPoista
 6. Toisaalta aika juttu tämä kankaaton - nyt monet pistävät surruutellen. Aivan ihana tuo oma tunikasi, tuo kuosi se vaan pelittää aina.

  VastaaPoista
 7. On hienoja ompeluita ja hyvä alku tosiaan kankaattomaan! :D Mulla elokuussa valmistunut 6 vaatetta! ;)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä sinnekin suuntaan kankaattomaan, hyvä alku ainakin :) Itselläkin olisi sama haaste menossa. Tykkään jostain syystä tosta nallekuosista ja musta se näyttää oikeen hyvälle ton kokosessa hupparissa :)

  VastaaPoista