lauantai 23. helmikuuta 2013

Kevättakit - kettuja ja korjaamoa

Saumurini Rousku matkusti huoltoon ja suru tuli puseroon melkein heti. Virkkasin jo pari koriakin mutta silti poltteli päästä ompelemaan.

Noh. Ainahan on Luuska. Markettikone joka saumurin kaverina on ihan ok, kun tehtävät on lähinnä ommella resoria renkaaksi ja kaksoisneulata.

Jotain joustamatonta siis oli ommeltava kun siksak on ainoa koneesta löytyvä jousto-ommel. Minulla ei edes ole juurikaan puuvillaa kun en sitä käytä. UFO-laatikosta löytyi kuitenkin kolmannes pussilakanaa josta tein keväällä Nakin kehdon petivaatteet.

Voisihan yrittää tehdä siitä kevättakin Typylle.



Tikkivuorin purin Kontti-kasassa odottavasta vanhasta ulkoilutakista, napit on mummun entisestä bleiseristä ja vetoketju purettu talteen jostain jo aiemmin.

Hupun vuori joustista palalaatikostani.


Ensimmäinen takki jonka olen ommellut ikinä onnistuikin ihan kivasti.  Voisihan sitä tehdä Nakillekkin.. Majapuun autokorjaamo puuvillan olen saanut vaihtarina suurhamsteriltaja sitä oli juuri ja juuri riittävästi.



Tai no. Taskut ovat pelkät koristeläpät kun taskupusseihin kangasta ei riittänyt. Myös tikkivuori loppui kesken - samaiselta suurhamsterilta saatu trikoopala oli kuitenkin juuri oikean vihreä ja levyvanuakin löytyi pienen etsimisen jälkeen sohvan koristetyynyn sisältä. 


Eli takakappale on TSI-tikkivanua. Vetskari ja napit samasta ulkoilutakista kuin valkoinen tikkivanukin. Hupun vuorina on majapuun joustista - ihan täydelliset värit tähän!

Muistin kerrankin ripustuslenkitkin, hurraa.

Kaava molemmissa Against the wind koossa 92 ja 80 
(pituudet ~104/92 helmassa ja hihoissa 98/86, Ottobre 1/2013)

Sovituskuvia on vaan pienemmästä kun suurempi karkasi mummulaan viikonlopuksi.

Näissä on nyt kankaaton kuukausi parhaimmillaan, niistä tehtiin mitä oli ja ihan kivat takit tuli!

Hyvää viikonloppua kaikille!




12 kommenttia:

  1. Ihanat <3 Suurhamsteria on kiittaminen monesta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Pitäisikö meidän järjestää sellainen Diili-henkinen kisailu seuraavasta ylihamsterista? ;)

      Poista
  2. tosi kivat takit ja niin iso mies jo. aika keskiläs oot noiden materiaalipuutteiden kans :)

    VastaaPoista
  3. Hienot takit ja materiaalin keräys vähintään nerokasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen itsekin tosi tyytyväinen - ja ihmeissäni miten ne tarvittavat tavarat vaan löytyy ihan omista nurkista .)

      Poista
  4. Voi näitä ihania takkeja on nyt kaikkialla! (: Meille kanssa (:

    VastaaPoista
  5. Hienot on, kierrätys on pop!!!

    VastaaPoista
  6. Todella kivat! Ja aina ilahduttaa, kun ei tarvitse mitään ostaa ompeluksia varten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh...valitettavasti minua kyllä ilahduttaa ehkä VIELÄ enemmän ostella kuin kierrättää - sillähän tähän suohon on päädytty :D

      Poista
  7. Aivan ihanat takit!!! Ja nythän on varastoissa pieni kolo, jonka voi täyttää uusilla kankailla ;) (tuohon edelliseen kommenttiisi liittyen siis)

    VastaaPoista
  8. Kaikeen se kankaaton ajattaa! Aikamoiselta tutkimus- ja etsintäretkeltä kuulosti materiaalien hankinta takkeihin :) Mutta ihan mahtavan luovaa ja ekologista, kun saa vanhasta uutta ja käyttämätöntä käyttöön! Ihanaa inspiraatiota tästä kaikille pikkuhamstereille :) T: Minna T.

    VastaaPoista