maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ihana nauhapöllö

Eikö niin sanota että matkiminen ja kopiointi on suurin imartelun muoto...?


Törmäsin tähän ihanaan - nyt jo sulkeutuneeseen blogiin- sattumoisin eilen ja oli pakko heti tehdä oma versio pöllöstä odottamaan poikaa. Typylle kudoin raskausaikana useamman pehmon jotka olen säilönyt kotiutumisvaatteiden ja ensimmäisten kenkien jne. kanssa muistojen laatikkoon.

Tämä hiukan helpotti viikonlopun raskaushormoni-itkuahdistusta siitä ettei vauvalle ole yhtään paria sukkia... Välillä tunnen syyllisyyttä siitä että esikoisen aikaan kaikki oli tässä vaiheessa jo valmiina ja nyt tuntuu asiat olevan suunnitelman tasolla - jos sielläkään..

Mutta ihana pöllö siis. Ja juuri kun päätin niiden kukkapurkkihousujen jälkeen etten applikoi mitään enää ikinä... Mä tein pöllöstäni hiukan kurvikkaamman, ajattelin että sitä on helpompi sitten retuuttaa myöhemmin paikasta toiseen.





Pöllö on velouria, vihreää jäi juuri pöllön verran typyn housuista ja ruskeaa odottaa metri syksyä.

Robert Kaufmanin juna-puuvillastakin jäi enää pari pientä suirua jäljelle sen jälkeen kun pöllö sai mahansa :).

Sivusaumoihin molemmille puolille leikkelin vanhojen sametti- ja satiininauhojen pätkiä, sekä loppuja Hanhelin kudotuista kuvionauhoista pienille sormille näperrettäväksi.

Pöllö on täytetty vanhalla tyynyllä, joten tähän meni kivasti kaikkea nurkissa pyörivää matskua kun mitään ei tarvinnut ostaa.

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kaupunkiautoa isälle ja tyttärelle :)

Uskallan blogata mieheni 31v. synttärilahjat pari viikkoa etukäteen, kun ei se tätä varmasti lue :)


Mies ihastui kaupunkiauto-kuosiin kun sitä kotiutui meille Sampsukasta tilkku ihan kokeiltavaksi. Kangas oli myöhemmin alessa ja raaskin tilata sitä 80cm pätkän.

Musta resori ja trikoo ovat Royal-tuotteelta.  Hyvää resoria - pitäisi laittaa pätkällä maalarinteippiä noihin paloihin mistä ne on ostettu, että hyviä resoreita osaisi tilata toistekkin..

Eli tässä T-paita kokoa L, kaava on piirretty vanhasta paidasta. Typylle pitkähihainen tunika 92cm, kaava muokattu OB:n Loikka-paidasta.



Kankaasta sai vielä juuri ja juuri molemmille käännettävän trikoolippiksen, kaava Unikuun.


Hiukan joutui paloista kokoamaan eikä kuviot ihan reunuksissa kohdistu koko matkalla, mutta nyt ei mennyt palaakaan hukkaan kivasta kankaasta. :)


Typyn lippis on kääntöpuoleltakin kuviollinen - apinalle apinoita. Miehen lippis on kääntöpuolelta aikuismaisesti musta.


Lisäksi vihreästä velourista housut 92cm omalla kaavalla. Applikoitu  kukkapurkki on tasku. Taskut on meillä nimittäin nykyään aika pop.







tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kaukalopussi trikoosta


Mahapoikaa odotetaan juhannuksen jälkeen ja mietin yksi ilta mitä kesällä vauvalle laitetaan päälle. Siis lähinnä vaatteiden päälle viileinä päivinä. Jotain kevyttä ja hengittävää mitä voisi käyttää myös vaunuissa..

Kaukalopussin tekeminen on pyörinyt mielessä jo aiemmin ja nyt sitten löin yhteen nämä kaksi ideaa. Ensin ajattelin tehdä velourista - liian kuuma. Sitten trikoosta ja vuorittaa trikoolla. Liian monta liikkuvaa osaa. Lopulta materiaaliksi valikoitui Stoffecken paksu sydän-interlock.

Vuoritin hupun ohuella t-paita trikoolla. Samasta materiaalista on myös tuulilista tai miksi tuota vetoketjun alle tulevaa lärpäkettä nyt haluaakin kutsua. Prymin rengasvetoketju on Royal-tuotteelta.



Ensin ajattelin tehdä aukot turvavyölle ihan napinläpi-tekniikalla, mutta aiemmista nappilista-halkio-kokemuksista rohkaistuneena päätinkin tehdä neppareilla suljettavat aukot.


Takapuolen aukossa on tuollainen lärpäke joka tulee turvavyön ja vauvan väliin.



Hihoissa on resorit joilla ne voi kääntää tumpuiksi.


Kaava on ihan itse piirrelty, hupun apinoin Ottobren velourhupparista. Kokoa 62/68cm veikkaisin.




















Olen tyytyväinen - siitä miten paljon tälle on käyttöä on ihan sitten ihan eri asia ja selvinnee kesällä :)
 


lauantai 14. huhtikuuta 2012

Haalarin tuunausta ja sämpylöitä

Ostin typylle kaksi 86 cm välikausihaalaria Huuto.netistä, molemmat on Reiman ja maksoivat yhteensä alle 30€ posteineen. Uutena en Reimaa raaskisi ostaa, ei ole laatu hinnan tasolla..

Vihreä on tuulipukumainen, ohut ja kivan tuntuinen ja värinen ötököineen.

Harmaa taas oli ihan armottoman tylsä.


Joku entinen omistaja oli myös pessyt sitä melko erikoisesti sillä kaikki teippaukset olivat irronneet ja kerääntyneet vuoren väliin koviksi möykyiksi. Ensin siis availin vuorta parista kohtaa ja poistin ne ryntyt.

Ja jotain siihen piti keksiä. Ihaa-silityskuva on ebaysta ja turkoosit velour motiivi tähdet Hanhelilta. Samalla lisäsin heijastinkolmiot sekä eteen taskuihin että selkäpuolelle.

Nyt on paljon kivempi!












Tänään ei tehnyt mieli ommella mitään, sen verran vielä on väsynyt ja vetämätön olo flunssan jäljiltä.




Teki mieli leipoa pitkästä aikaa. Leivän leipominen on ihanaa ja rentouttavaa. Varsinkin se vaivaaminen - minä tunnen aina yhteyttä muinaisten aikojen naisiin, samalla tavalla ne on taikinaa pyörittänyt käsiensä välissä. Tällä kertaa mentiin kuitenkin helpomman kautta. Sämpylöitä. Nesteeksi puolikas piimäpurkki ja sekaan eiliseltä jäänyt porkkanaraste. Sämpyläjauhoja, ruishiutaleita ja siirappia. Suolaa ja oliiviöljyä.




Kaikkein vaikeinta on malttaa antaa taikinan kohota rauhassa ennen kun pääsee pyörittämään sitä uudestaan valmiiksi pellille.

Ja sitten pitää taas kohottaa. Ja odottaa vartti paistumista.

Ja vieläkin ne on liian kuumia syötäviksi.

Pari peltiä kannattaa leipoa kerralla ja piilottaa osa pakkaseen :)


torstai 12. huhtikuuta 2012

Makuupussin tuunausta ja sen semmoista.

Setä posteljooni toi tänään oikeita herkkuja!

Pallotrikoo on hamstereista ja mä näen silmissäni sellaisen mustan Minni Hiiri -mekon pallohihoilla :)

Kirsikat ja junat ovat Robert Kaufmanin puuvillakankaita ja tilattu Perhonen Korvalehdellä - kaupasta.

Pinkkiä meillä ei onneksi osata vielä pyytää - tämä on kummitytön 3v. lahja mielessä tilattu.

Junapuuvilla pääsi heti koneeseen ja pesun jälkeen käyttöön, värit pysyivät kirkkaina eikä juurikaan kutistunut kuudessakympissä ja rumpukuivauksessa

Eurolla kirppikseltä ostettu vanha äitiyspakkauksen makuupussi sai uuden elämän. Ompeluohjetta löytyy täältä.

Olen tosi tyytyväinen tulokseen ja kangas on ihana! Olin jo aiemmin purkanut pussista vetoketjun ja reunanauhan irti, joten tässä ei mennyt puolta tuntia kauempaa.



.









Eilen aloitettu body- ja puolipotkuhousuprojektikin tuli valmiiksi, kaava on Suuresta käsityölehdestä 4/2006 ja jersey Stoffecken yllätyspaketista. Ei ollut mikään suosikki kuosi, niin hyvin sopi harjoiteltavaksi.

Potkarikaava oli helppo ja kiva, tuo bodyn kanttaus ei niinkään ollut mitään lempipuuhaa vaikka pääsinkin ilman purkamista tällä kertaa.

Ja laitoin vain yhden nepparin väärinpäin!

Setti on kokoa 56, pieniä vaatteita meillä ei enempää kyllä tarvittaisi muttakun..


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kesämielellä.

Jotain piristystä tähän päivään oli pakko saada, ilma on harmaa ja olen kerännyt itseeni kaikki lastentaudit - ihan niin kuin viime raskaudenkin aikana..

Hienoisia käynnistysvaikeuksia oli ompelun aloittamisessa, mutta jotain sentään tuli ihan valmiiksikin asti.

Typylle kesäksi mekko limenvihreästä pallokankaasta. Tähän meni täsmälleen koko Hannan-Kankaasta tilattu puolen metrin pala.

Kiva kangas ommella ja varmasti mukavan kevyt kesäksi. Ehkä pakko tilata vielä sitä turkoosiakin palloa - vai sittenkin raitaa?

Resorit, silityskuva ja hihassa oleva koristenauhan pätkä ovat kaikki Hanhelilta.

Mekko on kokoa 86 ja yläosan kaavaa piirretty tytön t-paidasta, loppupalat sen mukaan mitä kangasta oli.





Poikaselle raglanhihainen body nappilistalla. Junakangas on nyt keltaisena loppuunkäytetty, ehkä seuraavaksi raaskisi käyttää laatikossa odottavan ruskean.

Samalla kaavalla kokeilin jo aiemmin, yhdistelmä OB:n Loikka-paitaa ja perusbodyn kaavaa koossa 62cm. Värilliset nepparit on tilattu Etsystä ja treeni alkaa ilmiselvästi purra sillä tällä kertaa rikoin vain yhden nepin =)

Ompas muuten hirveän näköiset tummassa kankaassa nuo luonnonvalkoiset saumurilangat! Mä vaihdan kyllä neulalangan aina kankaan väriin sopivaksi, mutta ehkä sitä voisi ostaa koko setin muutamassa värissä..

Stoffecken Kettu ja hanhi-kankaasta aloittelin myös kietaisubodya ja potkuhousuja Suuren käsityön ohjeella, jospa nekin tällä viikolla valmistuisi..

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Harkkahousuja.

18kk esikoinen alkaa pikkuhiljaa ymmärtää potalla käymisen syvimmän olemuksen ja välillä päivisin vaippa on ihan kuiva. Eli pakko on toiveikkaana heti tehdä parit harkkahousujen  testiversiot kotoa löytyvistä matskuista. Hiukan mahtavaa jos mulla ei olisikaan kesällä kun yksi lapsi vaipoissa!

Kaavaan on otettu mallia täältä.

Näihin saksin hyvillä mielin Stoffecken sienitrikoon joka ei muuten puhutellut kyllä yhtään. Molemmissa reunimmaisissa pöksyissä on vuori Ikasyrin salaisessa Moonkids-paketissa tulleesta joustiksesta.

Vasemmalla olevissa pöksyissä vyötäröllä resori, lahkeissa joustokantti ja imuna pala vanhaa pyyhettä. 
Ja takaa
Keskimmäiset vuoritettu samalla trikoolla ja näissä ja oikealla olevissa molemmissa imuna pari kerrosta hamppua ja joustokanttaus.


Kaikki pöksyt siis hiukan eri materiaaleista ja vähän on mallissakin leveydessä/korkeudessa vaihtelua.  Käytössä sitten näkee mitkä on meille hyvät.

Ja läheltä.


Nyt on kaikki valmiiksi saksitut ja pakolliset ompelukset kasassa. Seuraavaksi voi tehdä jotain kivempaa siis :)

Viikonlopuksi suunnataan mökille, pitää varmaan kaivaa puikot mukaan naftaliinista. Pari kerää hahtuvaa odottaa muuttumista vaippakuoriksi. Sopivan aivotonta pääsiäispuuhaa.

Edit. Posteljoonillakin oli tuomisia. Ihana apilatrikoo on löytö hamstereista, mahtavat värit! Musta resori, ruskea ja musta trikoo ja limen vihreät rengasvetoketjut Royal-tuotteelta. Mustat tulee kaupunkiauton kaveriksi ja ruskeaa odottaa ainakin keltainen yöjuna..

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tiistai on tehty tunikoista.

Viimein sain aikaiseksi ommella oman Bohemian-tunikan kasaan. Kangas on aika ohutta trikoota hamstereista.

Pidensin helmaa ja hihoja reippaalla kädellä ja suurensin pääntietä reilusti, en myöskään tehnyt kuminauhakujia vaan vedin kumpparin saumurilla reunaan ja tikkasin kaksoisneulalla päälle.

Ihan kiva tunika. Mä näytän siinä siltä kun olisin +7kk raskaana - mikä toki pitää paikkaansa. :D




Pienestä Peukaloliisa-tilkusta ei meille olisi saanut mitään järkevää joten tein kaverin ihanalle tyttöselle siitä simppelin mekon kesäksi kokoa 74.

Tuohon meni alle puoli tuntia kun oli sattumoisin koneissa oikean väriset langatkin paikoillaan. Ja kerrankin kaikki kanttaukset onnistui kerralla kun mä en jaksanut mitata mitään?!







Sitten olen tehnyt tänään vielä yhden 'pakko-ompelun'. Eli imetystyynyn ompelin samalla kun oli koneet kerran jo pitkin keittön pöytää. Vanha tyynyni on jossain lainateillä kadoksissa.

Sisätyyny vanhaa lakanaa, päällinen irroitettava ja sisällä niitä pieniä inhottavan sähköisiä styrox-helmiä jotka koittaa karata ja liimaantua joka paikkaan. Mä leikkasin siitä täytepussista kulman pois ja teippasin aukkoon talouspaperirullan hylsyn - oli paljon helpompi täyttää tyyny eikä tarvinnut edes imuroida jälkeenpäin.

Imetystyynyä testaamassa typy - ja samalla sovituskuva eilisestä kääntölippiksestä joka pitää olla typyllä päässä koko ajan.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kääntölippis

 
Kiitos kaunis Unikuun terapiahuone tosi kivasta ja ennen kaikkea nopeasta ja helposta ohjeesta!
 
Tämä ensimmäinen kokeiluhattukin onnistui! Hatusta puuttuvan pään koko on 48cm, hatun ympärys tässä on pikkuisen vajaa 47cm. Tein ympäryskaitaleen 11cm korkeana ja lipan 6,5cm leveänä. Nyt hattu menee kunnolla korville ja lippa suojaa auringolta. 

Seuraavaan pipaan jätän vähän pienemmäksi ympäryksen, nyt tikkasin vielä joustavalla suoralla reunan ettei käytössä heti veny liian isoksi .





Näitä voisi tehdä useamman. Aikaa ei mene juuri ollenkaan kun minä ainakin laiskana surrautin vaan saumurilla kasaan. 

Ja tähän hattuu upposi kivasti sellaisia tilkkuja joita ei ole raaskinut heittää pois, mutta ei niistä mitään taskua isompaa olisi saanut..


 





Itselle olisi leikattuna yksi Bohemian-tunika ja typylle muutama testiversio harkkahousuista. Saapa nähdä ehdinkö kasata niitä ennen kun lähdetään pääsiäisen viettoon :)